Below are a list of correct iDriveSafely answers to numerous of the questions they ask in their digital traffic school program. Just use the “find” feature in your web browser (hit ctrl + F) and also you deserve to search for the concerns you have.

You are watching: Most hazards or obstacles will be detected _____ of your vehicle.

IMPORTANT: If girlfriend haven’t currently checked that out, make sure you read my virtual traffic school answers page due to the fact that I offer a most super an easy tips and tricks that will help you pass easily the an initial time. You most likely won’t even need to usage the iDriveSafely answers provided here together you’ll be able to quickly discover all the answers you require by yourself in seconds using mine tricks. Also, while i think iDriveSafely is a an excellent course, make sure you to compare them with my online traffic school reviews. There are a bunch of miscellaneous discount codes and coupons for numerous online traffic schools on that page.

HELP OUT! SHARE her ANSWERS! Tomorrow, somebody will certainly be in the very same shoes friend are searching for iDriveSafely answers. If her questions and answers are different than the ones post below, please copy & dough your questions and answers right into the comment crate below. It would certainly be an huge help!!

 

 


Choose One:

Get her Driving document By name & Address- OR -Get her Driving document By patent Plate #

 

List Of existing iDriveSafely Questions and also Correct Answers

Question 1: If you see farm equipment ahead traveling the same road as you,_______.

Correct Answer: pass them ~ above the best & exercise patience

 

Question 2: Driving decisions depend on learned information, realistic perceptions, and _____.

Correct Answer: Sound judgments

 

Question 3: Cruise manage should not be used__________.

Correct Answer: In the rain

 

Question 4: Young kids can sustain serious injuries indigenous ______, i m sorry deploy even in a low-speed crash.

Correct Answer: Airbags

 

Question 5: Highway hypnosis is pertained to ____________.

Correct Answer: Drowsy driving

 

Question 6: If you room stuck in a web traffic jam and you have the right to feel your anger rising, you space experiencing an emotional an obstacle called ________.

Correct Answer: Restriction

 

Question 7: One significant advantage of push/pull steering indigenous the low-hand place is________.

Correct Answer: amplified vehicle control since the arms remain close come the body and maintain a much more stable vertical human body position

 

Question 8: Most skids are caused by_________.

Correct Answer: Driver error

 

Question 9: While you space passing top top a two-lane road, _________.

Correct Answer: recognize a safe room to return

 

Question 10: If you can see one emergency car with flashing lights ahead, ______.

Correct Answer: Do not follow too closely

Question 11: If girlfriend are affiliated in a collision and also the vehicles are still operational, _______.

Correct Answer: move them out of traffic

 

Question 12: The majority of drivers involved in collisions are people who have a _____driving record.

Correct Answer: Good

 

Question 13: Fatality concerned motor automobile traffic is the number one reason of inadvertently death and also motor car collisions are the leading reason of fatality for world ages _____.

Correct Answer: 3 come 33

 

Question 14: If intervention is not working, instead of driving v the impaired driver, then______.

Correct Answer: speak to a cab

 

Question 15: Using one octane rated higher than your vehicle______.

Correct Answer: walk not boost power

 

Question 16: If you take it sedatives, you can experience____.

Correct Answer: Impaired reflexes

 

Question 17: Over__________people were eliminated in 2005 in alcohol-related crashes.

Correct Answer: 16,000

 

Question 18: If your vehicle begins to hydroplane, you should _____.

Correct Answer: minimize your speed

 

Question 19: In general, because that males, that takes the liver up to ________ to procedure approximately one drink.

Correct Answer: 1 hour

 

Question 20: If girlfriend park turn off the shoulder after ~ a breakdown, ________.

Correct Answer: Be responsibility of tall dry grass

 

Question 21: Aggressive driving can be defined as operating a auto in a manner that is most likely to________.

Correct Answer: Endanger someone

 

Question 22: When your rearview winter is set to that is night setting, it might hamper your capability to_________.

Correct Answer: referee the distance of web traffic behind you

 

Question 23: Traffic engineers and also lawmakers have actually designed our roads, laws, and also traffic controls to aid drivers __________ what other road users are about to do.

Correct Answer: Anticipate and also predict

 

Question 24: Alcohol begins to influence you__________after it enters your body.

Correct Answer: Moments

 

Question 25: After you start your vehicle, ensure the the ___________ are off.

Correct Answer: Warning lights

 

Question 26: If an pull close driver refuses to move his high beams come low, girlfriend should_____.

Correct Answer: locate the white line marker and also use the to guide you

 

Question 27: Traction control systems__________the driver.

Correct Answer: Assist

 

Question 28: Looking at the ground beside a moving car helps you referee its__________.

Correct Answer: Speed

 

Question 29: In the U.S., every year around _______people are injured and around 40,000 civilization are killed in traffic collisions.

Correct Answer: 3 MILLION

 

Question 30: Never ________ on or close to a railroad track.

Correct Answer: Stop

 

Question 31: Text have the right to be offered with a diamond symbol come delineate__________.

Correct Answer: scheduled lanes

 

Question 32: When approaching a railroad crossing, you need to look_____.

Correct Answer: Both ways

 

Question 33: Alcohol is rapid to discover its way to the brain because ______.

Correct Answer: The mind contains much more blood

 

Question 34: One that the most essential things you have the right to do when driving is to concentrate on the__________of your passengers.

Correct Answer: Safety

 

Question 35: If you view raindrops splashing top top the surface of the roadway or if you are required to drive with a puddle or was standing water, __________.

Correct Answer: Avoid tough braking and overly wild steering

 

Question 36: Among those killed, teenage vehicle drivers have the highest death rates every mile driven among all period groups, followed by yonsei drivers and also young ________.

Correct Answer: Adult males

 

Question 37: _________is one of the top three factors associated with fatal crashes.

Correct Answer: every one of these answers room correct.

 

Question 38: New pedestrian and also school zone indications exist on the roadway come warn chauffeurs of an approaching crosswalk. Lock are_______.

Correct Answer: Fluorescent yellow-green diamond-shaped

 

Question 39: When girlfriend are tired your _________ shrinks.

Correct Answer: Peripheral vision

 

Question 40: On a 3 or five-lane roadway, as soon as you have a damaged yellow line on your side that the road,_________.

Correct Answer: provide the right-of-way to oncoming traffic

 

Question 41: If you room a passenger and also have her seat reclined through your safety belt on, in the event of a crash, ______.

Correct Answer: her body could slide forward, enhancing the chance of injury

 

Question 42: Risk if driving is identified as the probability of _______, damage, or loss.

Correct Answer: Injury

 

Question 43: When gift passed by a motorcycle,________.

Correct Answer: stay in your lane

 

Question 44: If you fill your vehicle full, you should_______.

Correct Answer: referral your owner’s manual for maximum pack weight

 

Question 45: When you get in traffic indigenous a quit position, always yield the right-of-way to_________.

Correct Answer: all of the answers space correct.

 

Question 46: Stay ______ when going through a curve.

Correct Answer: on the appropriate side of her lane

 

Question 47: Slick or wet, low-traction surface problems make it hard to manage the speed and also _______of her vehicle.

Correct Answer: Direction

 

Question 48: Electronic highway blog post boards communicate______.

Correct Answer: safety and security messages

 

Question 49: There room usually _______ collisions in a motor vehicle crash.

Correct Answer: Three

 

Question 50: Turn ~ above your________ well in advancement of your maneuver to rotate or readjust lanes.

Correct Answer: Signal

 

Question 51: Motorcycles are very hard to see if they are __________.

Correct Answer: approaching indigenous the side

 

Question 52: Flashing red and yellow lights manage some intersections throughout times as soon as there is __________ website traffic flow.

Correct Answer: low

 

Question 53: It is illegal to monitor an emergency automobile at a distance of __________ or to avoid within __________ of where an emergency automobile is responding to an alarm.

Correct Answer: 500 feet, one block

 

Question 54: Do not usage your horn straight behind a __________ or a horse rider top top the side of the roadway.

Correct Answer: bicyclist

 

Question 55: __________ percent the pedestrian fatalities in 2009 resulted from persons improperly crossing the roadway or intersection, walking, playing, or functioning in the roadway.

Correct Answer: 38

 

Question 56: Step vans (delivery trucks) and also 15-passenger vans __________.

Correct Answer: have poor rearward vision

 

Question 57: Use her __________ to communicate to other drivers that you are in trouble, there is trouble ahead, or as soon as you are moving really slowly.

Correct Answer: emergency hazard lights

 

Question 58: When passing a stopped school bus, you execute not have to stop if __________.

Correct Answer: the school bus is top top the opposite next of a roadway that is separated by a physics barrier.

 

Question 59: Deer are likely to be an ext active and also roam outside of your territory during __________.

Correct Answer: autumn

 

Question 60: Which of the adhering to should you do as soon as approaching a managed intersection with multiple rotate lanes?

******InCorrect Answer: Make sure no one is on her right

 

Question 61: One of the most necessary things you can do when driving is to concentration on the__________of your passengers.

Correct Answer: safety

 

Question 62: When backing up it is ideal to____.

Correct Answer: examine behind the automobile before gaining in

 

Question 63: If you space a passenger and have your seat reclined through your safety and security belt on, in the occasion of a crash, ______.

Correct Answer: your body might slide forward, increasing the possibility of injury

 

Question 64: If your auto begins to hydroplane, you must _____.

Correct Answer: alleviate your speed

 

Question 65: Alcohol is quick to uncover its means to the mind because ______.

Correct Answer: the brain contains an ext blood

 

Question 66: ~ you begin your vehicle, ensure that the ___________ room off.

Correct Answer: warning lights

 

Question 67: The majority of drivers connected in collisions are world who have actually a _____driving record.

Correct Answer: good

 

Question 68: If you space inattentive ~ above the road, girlfriend will__________.

Correct Answer: not be all set for the unexpected

 

Question 69: If you room the only one top top the scene of the crash _________.

Correct Answer: call 911

 

Question 70: Alcohol starts to affect you__________after that enters her body.

Correct Answer: moments

 

Question 71: Electronic highway blog post boards communicate______.

Correct Answer: safety messages

 

Question 72: Begin to assess her risk regarded the three main facets of driving prior to getting behind the wheel; advice your own well-being, ___________, and also your vehicle.

Correct Answer: roadway conditions

 

Question 73: If you room stuck in a web traffic jam and also you deserve to feel your anger rising, you room experiencing a difficulty called ________.

Correct Answer: restriction

 

Question 74: When gift passed by a motorcycle,________.

Correct Answer: stay in her lane

 

Question 75: The worst type of collision to it is in in is a __________.

Correct Answer: head-on collision

 

Question 76: If you have to drive on a lengthy trip, wearing her seatbelt stays clear of your _______ from tiring so quickly.

Correct Answer: muscles

 

Question 77: When travel behind large trucks, _______ your complying with distance.

Correct Answer: increase

 

Question 78: By law, if girlfriend are connected in a collision, _________.

Correct Answer: you are forced to stop

 

Question 79: Aggressive driving have the right to be defined as operating a car in a manner the is likely to________.

Correct Answer: endanger someone

 

Question 80: Turn ~ above your________ fine in development of your maneuver to turn or adjust lanes.

Correct Answer: signal

 

Question 81: Safety belts space designed_______.

Correct Answer: v an emergency locking mechanism

 

Question 82: When her rear-view mirror is collection to the night setting, it may hamper your capacity to_________.

Correct Answer: referee the street of website traffic behind you

 

Question 83: When travel on rural highways at greater speeds, remember friend will______.

Correct Answer: require a longer stopping distance

 

Question 84: New pedestrian and also school zone indications exist ~ above the roadway come warn motorists of an draw close crosswalk. Lock are_______.

Correct Answer: fluorescent yellow-green diamond-shaped

 

Question 85: Stay ~ above the right side of her lane as soon as __________.

Correct Answer: you room going with a curve

 

Question 86: According to the NHTSA, the mix of ________ and ________ minimize the threat of major crash-related head injury by 83 percent.

Correct Answer: former airbags, chair belts

 

Question 87: One that the most essential things you should do before you leaving the lot with a rental car is __________.

Correct Answer: check the location and condition of the preventive tire

 

Question 88: If components are replaced as soon as you have work excellent on her vehicle, __________.

Correct Answer: ask to see the old ones

 

Question 89: The commonwealth Motor auto Safety Standards space written in state of__________safety performance demands for engine vehicles.

Correct Answer: minimum

 

Question 90: One driving an approach that might increase your fuel economic climate is to_______.

Correct Answer: prevent unnecessary idling

 

Question 91: Child restraint anchorage systems have to have__________lower anchorages.

Correct Answer: 2

 

Question 92: There have been enhancements to ABS including __________.

Correct Answer: emergency assist

 

Question 93: Every 15,000 miles, _______.

Correct Answer: check the automatic transmission fluid

 

Question 94: Every 30,000 miles, __________.

Correct Answer: company the automatically transmission

 

Question 95: Determine a safe speed to travel based upon ____________.

Correct Answer: every one of these answers room correct.

 

Question 96: Our natural tendency is to concentration on what is walking on ahead of where we space going, therefore you need to examine your mirrors__________.

Correct Answer: whenever you readjust speed or position

 

Question 97: in ~ intersections, look to the _____ first.

Correct Answer: left

 

Question 98: In California, what is the speed limit close to schools and senior centers?

Correct Answer: 25 mph

 

Question 99: as soon as driving at night and you conference curves, what perform you need to remember?

Correct Answer: your headlights suggest straight ahead, not into the curve.

 

Question 100: A __________ headlight lens can cut the quantity of irradiate it emits by 90%.

Correct Answer: dirty

 

Question 101: You deserve to reduce her vehicle’s blind spot by_______.

Correct Answer: installing huge side mirrors

 

Question 102: If a driver in front stop suddenly and also a collision occurs it is the “fault” of _____.

Correct Answer: the driver behind

 

Question 103: as soon as exiting a parking spot, ____________ has actually the right-of-way.

Correct Answer: the auto that is already in the lane

 

Question 104: once a appropriate turn ~ above red is permitted, you have to still __________.

Correct Answer: yield to pedestrians in the crosswalk

 

Question 105: If the oil push light illuminates when you space driving, friend should_______.

Correct Answer: pull turn off the roadway as shortly as possible

 

Question 106: big space spare on the roadway provide __________.

Correct Answer: visibility, time, and also distance you must avoid collisions

 

Question 107: If your brakes “fail,” among the an initial things to execute is ___________.

Correct Answer: pump the brake pedal

 

Question 108: travel at high speed requires__________.

Correct Answer: greater stopping distances

 

Question 109: If you room in one emergency and there is no room to the side to steer the end of the way of a crash, ___________.

Correct Answer: use managed braking

 

Question 110: To reduced the risk of a collision, you have to keep in ~ least__________of space to one side of your auto at all times.

Correct Answer: one auto width

 

Question 111: place or secure large items and loose objects in the __________ because that safety and also to deter theft.

Correct Answer: trunk

 

Question 112: If you endure a blowout in one of your front tires, your car will __________.

Correct Answer: pull tough toward the deflated tire

 

Question 113: To reduce injury in the occasion your airbag deploys, place your body at least _______from the steering wheel.

Correct Answer: 10 inches

 

Question 114: Several determinants can reason tire failure consisting of under inflation, difficult braking, and also __________.

Correct Answer: negative wheel alignment

 

Question 115: numerous head-on collisions occur on two-lane roads once passing due to the fact that drivers______.

Correct Answer: misjudge the closure rate of oncoming traffic

 

Question 116: If traffic is traveling quicker than the speed limit, withstand going the rate of the________.

Correct Answer: more quickly vehicles

 

Question 117: as you strategy a steep uphill great in the mountains,_______.

Correct Answer: select a reduced gear

 

Question 118: top top cold days, to avoid moisture from creating on the within of the glass, _________ prior to you rotate on the defroster.

Correct Answer: turn the heater ~ above high and let the engine warm-up

 

Question 119: while driving in the city, the liven urban atmosphere can induce ___________.

Correct Answer: visual overload

 

Question 120: Wet roads an outcome in___________.

Correct Answer: negative traction

 

Question 121: as soon as driving in the city, ________may help you protect against traffic, but they may not be together safe or lock may rise your travel time since of traffic manage lights.

Correct Answer: side streets

 

Question 122: metropolitan driving often involves limited _____ which regularly obstructs development warning of website traffic obstacles.

Correct Answer: visibility

 

Question 123: stop a freeway emergency by merging without________.

Correct Answer: stopping

 

Question 124: When transforming lanes ~ above a freeway, signal your intentions and also _________.

Correct Answer: do not guess other motorists will open a gap for you come enter

 

Question 125: Deer are likely to be an ext active and also roam exterior of your territory during ________.

Correct Answer: autumn

 

Question 126: passing a stopped college bus through flashing red lights and a stop signal arm deserve to generate a well of approximately __________.

Correct Answer: $1,000

 

Question 127: Reversible lanes are supplied during_______.

Correct Answer: rush hour

 

Question 128: carry out not usage your horn straight behind a __________ or a steed rider top top the side of the roadway.

Correct Answer: bicyclist

 

Question 129: In California, __________ are permitted to usage HOV lanes.

Correct Answer: motorcycles

 

Question 130: White lettering and symbols painted on the surface of the roadway are offered to __________.

Correct Answer: supplement signs

 

Question 131: _______when you are approaching a remote curve come warn others that cannot check out you coming.

Correct Answer: Honk your horn

 

Question 132: action vans (delivery trucks) and also 15-passenger vans __________.

Correct Answer: have bad rearward vision

 

Question 133: Flashing red and yellow lights control some intersections throughout times once there is __________traffic flow.

Correct Answer: low

 

Question 134: In California, pedestrians crossing exterior of a marked crosswalk need to __________ the right-of-way to various other vehicles.

Correct Answer: yield

 

Question 135: In general, as soon as you accept the privilege to journey in California, you room assumed to have provided your __________ to submit to a __________ test if inquiry by a police officer.

Correct Answer: consent; chemical

 

Question 136: Alcohol is metabolized through the_________.

Correct Answer: liver

 

Question 137: If you an alert someone driving erratically behind you, you have to __________.

Correct Answer: let the or her happen you and also position your auto with plenty of space behind the poor driver

 

Question 138: If you room taking a prescribed drug and are going come drive, __________.

Correct Answer: command a self-inventory of every drugs consumed and their next effects

 

Question 139: Males can eliminate alcohol from your bodies quicker than women as result of having greater amounts that __________.

Correct Answer: the dehydrogenase enzyme

 

Question 140: because of synergism, if you take 2 depressants together, it may be the same as taking_________.

Correct Answer: 3

 

Question 141: Depressants impact the__________.

Correct Answer: central nervous system

 

Question 142: On typical in the U.S., one friend, parent, or family member dies every__________minutes in alcohol-related crashes.

Correct Answer: 48

 

Question 143: In California, the fine because that a DUI can range from $390 to _________ (plus punish assessments).

Correct Answer: $1,000

 

Question 144: If your brakes fail, among the very first things to do is __________.

Correct Answer: pump the brake pedal

 

Question 145: most hazards or obstacles will certainly be detect __________ of your vehicle.

Correct Answer: in front

 

Question 146: The suitable use the safety devices in your automobile has the potential to __________.

Correct Answer: reduce feasible injuries

 

Question 147: To alleviate injury in the event your airbag deploys, position your human body at least __________ indigenous the steering wheel.

Correct Answer: 10 inches

 

Question 148: travel at high speed __________.

Correct Answer: requires better stopping distances

 

Question 149: To regain control of a automobile in a skid, __________.

Correct Answer: make smooth steering corrections

 

Question 150: To lower the hazard of a collision, you need to keep at least __________ of an are to one side of your vehicle at all times.

Correct Answer: one vehicle width

 

Question 151: even if your automobile has minimal damages from a collision, have the vehicle’s safety functions __________.

Correct Answer: checked by a qualified technician

 

Question 152: huge space spare on the roadway carry out __________.

Correct Answer: the visibility, time, and also distance you need to avoid collisions

 

Question 153: Several components can reason tire failure consisting of under inflation, tough braking, and also __________.

Correct Answer: poor wheel alignment

 

Question 154: To be issued a Texas Driver License, you have to __________.

Correct Answer: pass a behind the wheel test, a vision exam, and also a created exam

 

Question 155: __________ insurance coverage gives protection for damages to persons or property.

Correct Answer: Liability

 

Question 156: around one the end of every ten vehicle drivers __________.

Correct Answer: is connected in a crash every year

 

Question 157: Because the plot of various other road users are __________, you can lower your threat if you adequately connect to those approximately you. Always signal your intention to change lanes or turn.

Correct Answer: unpredictable

 

Question 158: control is a __________ society has entrusted to us as soon as we are issued a license.

Correct Answer: privilege

 

Question 159: your driving environment transforms each time you get behind the wheel – weather, roadway conditions, your vehicle, and other drivers are __________.

Correct Answer: unpredictable

 

Question 160: advice weather conditions, the problem of her vehicle, and other risk factors, consisting of __________, every time you drive.

Correct Answer: your own well being

 

Question 161: The minimum period requirement for a Driver license in Texas is:

Correct Answer: 18 year of period or 16 through completion the a driver education and learning course

 

Question 162: You need to never drive __________, you need to avoid sudden steering and also braking, and also you should always signal her intention to rotate or readjust lanes.

Correct Answer: where you cannot see

 

Question 163: readjust your vehicle’s __________ to help prevent a dangerous occasion from developing or to minimize the after-effects of an unavoidable crash.

Correct Answer: position or speed

 

Question 164: when driving, if you should use your cell phone, _________.

Correct Answer: you have to pull over to usage the phone

 

Question 165: an unfavorable thoughts that take place while driving regularly surface in the type of __________.

Correct Answer: hostile linguistic expression

 

Question 166: You are impaired when your capability to run a automobile is __________.

Correct Answer: minimal or hampered

 

Question 167: never drive as soon as your human body tells you __________.

Correct Answer: it is tired

 

Question 168: Some world can come to be frustrated as soon as they are caught in a case where they have no control, which can lead to __________.

Correct Answer: aggression

 

Question 169: Microsleeps last in between __________ seconds.

Correct Answer: 4 to five

 

Question 170: Inattention is normally caused by concentration on __________.

Correct Answer: emotionally issues

 

Question 171: If you space driving in heavy traffic and also you desire to weave in and also out of website traffic to get ahead, it might be a result of __________.

Correct Answer: her competitive nature

 

Question 172: the is not safe to journey if you continue to be awake throughout __________.

Correct Answer: your organic sleep time

 

Question 173: The rhythm the regulates the body’s natural wake/sleep bicycle is referred to as __________.

Correct Answer: the circadian rhythm

 

Question 174: The impacts of alcohol are __________.

Correct Answer: unpredictable

 

Question 175: A 12-ounce deserve to of beer, a 5-ounce glass of wine and 1.5 ounces of 80-proof liquor __________.

Correct Answer: all contain the very same amount that alcohol

 

Question 176: If you are taking a prescribed drug and also are going to drive, __________.

Correct Answer: command an inventory of every drugs consumed and also their next effects

 

Question 177: Someone dies in the United says every __________ minute in one alcohol-related crash.

Correct Answer: 48

 

Question 178: If you possess an alcoholic beverage that has been opened, has actually a damaged seal, or has had actually some of the components removed in the passenger compartment the the vehicle, __________.

Correct Answer: you will be charged with a good of approximately $500

 

Question 179: all legal drugs lug __________.

Correct Answer: warning labels

 

Question 180: as result of synergism, if friend take two depressants together, it may be the same as taking __________.

Correct Answer: three

 

Question 181: many state car codes state that you shall no drive after taking a substance that __________.

Correct Answer: alters the central nervous system

 

Question 182: once in the brain, alcohol affects your __________.

Correct Answer: reasoning, judgment, and concentration

 

Question 183: as soon as you incorporate alcohol through some drugs, the results can be __________.

Correct Answer: fatal

 

Question 184: __________ connected with traffic-related crashes is just one of our largest societal problems.

Correct Answer: Injury and also death

 

Question 185: Slowing down or “rolling through” a protect against sign is __________.

Correct Answer: versus the law

 

Question 186: around one the end of every ten chauffeurs __________.

Correct Answer: is involved in a crash every year

 

Question 187: since the plot of other road users are __________, you can lower your hazard if friend adequately connect to those approximately you. Constantly signal her intention to readjust lanes or turn.

Correct Answer: unpredictable

 

Question 188: The minimum age requirement for a Driver patent in Texas is:

Incorrect Answer: 15 year of age, v a valid learner’s permit

***Correct Answer: 18 years of period or 16 through completion that a driver education course.

 

Question 189: when you drive, __________.

Correct Answer: risk is always present

 

Question 190: You need to never journey __________, you have to avoid suddenly steering and also braking, and also you should constantly signal your intention to revolve or change lanes.

Correct Answer: where you can not see

 

Question 191: is the short-term removal of your driving privilege.

Correct Answer: Suspension

 

Question 192: adjust your vehicle’s __________ to assist prevent a dangerous event from occurring or to minimization the aftermath of an inevitable crash.

Correct Answer: position or speed

 

Question 193: the is illegal to journey in the United states without __________.

Correct Answer: having legal responsibility insurance for your vehicle

 

Question 194: plenty of head-on collisions happen when happen on two-lane roads because drivers __________.

Correct Answer: misjudge the closure price of oncoming traffic

 

Question 195: top top the expressway, preserve a 3-4 2nd following distance. If the road is slippery or wet, adjust your distance to __________.

Correct Answer: 6-8 seconds

 

Question 196: as soon as driving in the city, __________ may aid you avoid traffic, however they might not be together safe or castle may boost your travel time due to the fact that of traffic regulate lights.

Correct Answer: side streets

 

Question 197: When transforming lanes on an expressway, signal your intentions and __________.

Correct Answer: do no anticipate other motorists will open a space for you to enter

 

Question 198: uneven posted otherwise, the maximum legal rate limit ~ above a numbered highway in Texas throughout the job is __________.

Correct Answer: 70 mph (80 mph in some areas)

 

Question 199: on cold days, to avoid moisture from developing on the inside of the glass, __________ before you rotate on the defroster.

Correct Answer: turn the heater ~ above high and also let the engine warm-up

 

Question 200: as you get in the deceleration lane or the departure ramp, slow-moving down and __________.

Correct Answer: keep a safe cushion of space ahead and behind your vehicle

 

Question 201: One-way roads have unique features including __________.

Correct Answer: vehicles all pointing in one direction, and no yellow centerline

 

Question 202: stop an expressway emergency through merging without __________.

Correct Answer: stopping

 

Question 203: __________ existing drivers v unique and also often high-risk obstacles when control in or close to the city.

Correct Answer: One-way streets, visual overload, and also traffic jams

 

Question 204: __________ linked with traffic-related crashes is just one of our biggest societal problems.

Correct Answer: Injury and also death

 

Question 205: Slowing under or “rolling through” a avoid sign is __________.

Correct Answer: against the law

 

Question 206: To assist manage risk, it is crucial that girlfriend __________ that can increase levels of risk.

Correct Answer: remain alarm to conditions or objects

 

Question 207: Because the actions of various other road users room __________, you can lower your threat if friend adequately connect to those approximately you. Constantly signal your intention to change lanes or turn.

Correct Answer:unpredictable

 

Question 208: advice weather conditions, the problem of her vehicle, and other hazard factors, consisting of __________, every time you drive.

Correct Answer: your own well being

 

Question 209: together a driver, you can lower her level of hazard by __________.

Correct Answer: adjusting her speed, conducting visual searches, and signaling

 

Question 210: When friend drive, __________.

Correct Answer: danger is always present

 

Question 211: is the momentary removal of her driving privilege.

Correct Answer: Suspension

 

Question 212: Roads that role as expressways and divided highways have high speeds and also greater risk of __________ crashes.

Correct Answer:high-impact

 

Question 213: Adjust her vehicle’s __________ to aid prevent a dangerous occasion from arising or to minimization the consequences of an unpreventable crash.

Correct Answer: place or speed

 

Question 214: The rhythm the regulates the body’s organic wake/sleep bicycle is called _______.

Correct Answer: circadian rhythm

 

Question 215: an adverse thoughts that occur while driving often surface in the type of __________.

Correct Answer: hostile linguistic expression

 

Question 216: once you detect your emotions start to dominate your judgment and actions while driving, you need to practice_______.

Correct Answer: self-regulation

 

Question 217: Other vehicle drivers depend top top you to be reasonable and________.

Correct Answer: predictable

 

Question 218: During every mile friend drive, you do approximately__________driving-related decisions.

Correct Answer:20

 

Question 219: Microsleeps critical __________ seconds.

Correct Answer:4 to 5

 

Question 220: If you endure microsleep, __________.

Correct Answer: pull turn off the road at a safe place and nap

 

Question 221: During each mile friend drive, up to__________events you have to interpret deserve to occur.

Correct Answer:200

Question 222: If you have to drive ~ above a lengthy trip, gain plenty that rest prior to you leave and plan on protecting against every ____ hours.

Correct Answer:2

 

Question 223: it is not safe to drive if you continue to be awake during_____.

Correct Answer: your natural sleep time

 

Question 224: If you drive an SUV or RV, you need to be worried around clearance when driving __________.

Correct Answer: in parking garages

 

Question 225: New hand positions are motivated on the steering wheel such together __________.

Correct Answer:8 and also 4 o’clock

 

Question 226: In California, what is the speed limit close to schools and senior centers?

Correct Answer: 25 mph

 

Question 227: How deserve to you assess whether you space not spring far sufficient ahead when you drive?

Correct Answer: You do frequent, fast stops.

 

Question 228: When driving in ~ night and also you conference curves, what perform you need to remember?

Correct Answer: Your headlights point straight ahead, not into the curve.

 

Question 229: High speed increases the risk of collision since of all of these points EXCEPT:

Correct Answer: visibility is increased

 

Question 230: A __________ headlight lens can cut the quantity of light it emits through 90%.

Correct Answer: dirty

 

Question 231: Scanning low permits you to locate__________before friend hit them.

Correct Answer: potholes

 

Question 232: The rate posted ~ above a sign that warns you that a curve ahead,________.

Correct Answer: is the safe rate to travel in best conditions

 

Question 233: Enter a curve SLOWER 보다 the posted speed if ________.

Correct Answer: all of these answers are correct.

 

Question 234: drinking to have actually fun is called __________.

Correct Answer: entertain drinking

 

Question 235: Stimulants have the right to generate a__________.

Correct Answer: false sense of well-being

 

Question 236: In general, once you expropriate the privilege to drive in California, you room assumed come have provided your __________ to submit to a __________ check if request by a police officer.

Correct Answer: consent; chemical

 

Question 237: All medicine issued under a prescription_______.

Correct Answer: have warning labels

 

Question 238: If you notice someone steering erratically behind you, you must __________.

Correct Answer: let him or her pass you and also position your vehicle with many of room behind the bad driver

 

Question 239: when you combine alcohol with some drugs, the results deserve to be_____.

Correct Answer: fatal

 

Question 240: If you space taking a prescribed drug and also are going to drive, __________.

Correct Answer: conduct a self-inventory of every drugs consumed and also their side effects

 

Question 241: Law enforcement agencies categorize observable aggressive driving habits as which of the following?

Correct Answer: all of the answers space correct

 

Question 242: While driving, if you must use her cell phone, _________.

Correct Answer: pull end to usage the phone

 

Question 243: Known as “road rage” in California, what space some indicators of aggressive driving?

Correct Answer: All alternatives are correct

 

Question 244: Never drive as soon as your body tells you_____.

Correct Answer: the is tired

 

Question 245: When you detect her emotions start to dominate your judgment and also actions while driving, you should practice_______.

Correct Answer: self-regulation

 

Question 246: During each mile girlfriend drive, you make approximately__________driving-related decisions.

Correct Answer: 20

 

Question 247: If you experience microsleep, __________.

Correct Answer: pull turn off the road at a for sure place and also nap

 

Question 248: In California, efficient July 1, 2008, you must use a __________ cell phone while driving.

Correct Answer: hands-free

 

Question 249: It is no safe to drive if you remain awake during_____.

Correct Answer: your organic sleep time

 

Question 250: If you have to drive on a long trip, acquire plenty the rest before you leave and plan on stopping every ____ hours.

Correct Answer: 2

 

Question 251: If you space approaching a managed intersection v multiple revolve lanes and you would prefer to adjust lanes, you need to do every one of the adhering to EXCEPT:

Correct Answer: get into the lane as fast as possible.

 

Question 252: passing a stopped school bus through flashing red lights and a prevent signal arm can generate a well of up to __________.

Correct Answer: $1,000

 

Question 253: If a police officer is directing traffic during a funeral procession girlfriend must provide them __________.

Correct Answer: the right-of-way

 

Question 254: carry out not usage your horn straight behind a __________ or a horse rider on the next of the roadway.

Correct Answer: bicyclist

 

Question 255: many head-on collisions take place on two-lane roads when passing since drivers______.

Correct Answer: misjudge the closure rate of oncoming traffic

 

Question 256: as you enter the deceleration lane or the departure ramp, sluggish down and_____________.

Correct Answer: preserve a safe cushion of space ahead and also behind her vehicle

 

Question 257: while driving in the city, the busy urban atmosphere can induce ___________.

Correct Answer: visual overload

 

Question 258: one of the most essential tasks to finish if you space going to drive in the rain, slush, and mud is to_________.

Correct Answer: check your tires inflation and tread depth

 

Question 259: as soon as driving in the city, ________may help you stop traffic, however they might not be together safe or lock may rise your travel time since of traffic regulate lights.

Correct Answer: side streets

 

Question 260: stop a freeway emergency by merger without________.

Correct Answer: stopping

 

Question 261: When transforming lanes on a freeway, signal her intentions and also _________.

Correct Answer: execute not suspect other vehicle drivers will open up a gap for you to enter

 

Question 262: before entering one intersection, the safest searching process is to find ________.

Correct Answer: left, center, right, left again

 

Question 263: numerous collisions become an ext serious when vehicle drivers __________.

Correct Answer: panic

 

Question 264: huge space spare on the roadway provide __________.

Correct Answer: visibility, time, and distance you need to avoid collisions

 

Question 265: If her brakes “fail,” one of the first things to carry out is ___________.

Correct Answer: pump the brake pedal

 

Question 266: Traveling in ~ high speed requires__________.

Correct Answer: greater stopping distances

 

Question 267: location or secure big items and loosened objects in the __________ because that safety and also to deter theft.

Correct Answer: trunk

 

Question 268: also if your car has minimal damage from a collision, have the vehicle’s safety attributes __________.

Correct Answer: confirm by a qualified technician

 

Question 269: Several determinants can cause tire failure consisting of under inflation, hard braking, and __________.

Correct Answer: negative wheel alignment

 

Question 270: The ideal use the safety tools in your automobile has the potential to ________.

Correct Answer: minimize injury

 

Question 271: If friend drive with water, her brakes may end up being slippery and also ineffective. To dried the brakes off, __________.

Correct Answer: use your brakes gently as you accelerate

 

Question 272: one of the most essential things you should do prior to you leave the lot with a rental automobile is __________.

Correct Answer: inspect the location and also condition that the spare tire

 

Question 273: If parts are replaced when you have work excellent on your vehicle, __________.

Correct Answer: questioning to see the old ones

 

Question 274: For details guidelines on your vehicle’s maintenance, make sure to ___________.

Correct Answer: referral your owner’s manual

 

Question 275: carry out not try to drive more than__________hours in any type of one day.

Correct Answer: 8

 

Question 276: One driving method that could increase her fuel economic situation is to_______.

Correct Answer: protect against unnecessary idling

 

Question 277: __________transport a pet in the bed that an open up pickup truck.

Correct Answer: Never

 

Question 278: There have actually been renovations to ABS including __________.

Correct Answer: emergency assist

 

Question 279: Every 15,000 miles, _______.

Correct Answer: examine the automatic infection fluid

 

Question 280: Every 30,000 miles, __________.

Correct Answer: organization the automatically transmission

 

Question 281: continue to be on the best side of your lane when __________.

Correct Answer: you room going with a curve

 

Question 282: One the the most necessary things you can do while driving is to concentrate on the__________of your passengers.

Correct Answer: safety

 

Question 283: once your rear-view winter is set to that night setting, it might hamper your capability to_________.

Correct Answer: judge the street of web traffic behind you

 

Question 284: when backing increase it is finest to____.

Correct Answer: examine behind the vehicle before obtaining in

 

Question 285: If you room a passenger and have your seat reclined with your security belt on, in the event of a crash, ______.

Correct Answer: your body can slide forward, boosting the opportunity of injury

 

Question 286: once traveling behind huge trucks, _______ your adhering to distance.

Correct Answer: increase

 

Question 287: after you start your vehicle, ensure that the ___________ are off.

Correct Answer: warning lights

 

Question 288: The worst type of collision to be in is a __________.

Correct Answer: head-on collision

 

Question 289: If you are inattentive top top the road, girlfriend will__________.

Correct Answer: no be prepared for the unexpected

 

Question 290: If you room the only one ~ above the step of the crash _________.

Correct Answer: contact 911

 

Question 291: Alcohol starts to affect you__________after it enters her body.

Correct Answer: moments

 

Question 292: If you room stuck in a traffic jam and you deserve to feel your anger rising, you room experiencing a difficulty called ________.

Correct Answer: restriction

 

Question 293: begin to assess your risk regarded the three main aspects of driving before getting behind the wheel; advice your own well-being, ___________, and your vehicle.

Correct Answer: roadway conditions

 

Question 294: electronic highway article boards communicate______.

Correct Answer: safety messages

 

Question 295: when being pass by a motorcycle,________.

Correct Answer: remain in her lane

 

Question 296: The majority of drivers connected in collisions are people who have actually a _____driving record.

Correct Answer: good

 

Question 297: If you need to drive ~ above a lengthy trip, wearing your seatbelt avoids your _______ from tired so quickly.

Correct Answer: muscles

 

Question 298: Alcohol is rapid to find its means to the brain because ______.

Correct Answer: the brain contains more blood

 

Question 299: through law, if you are involved in a collision, _________.

Correct Answer: girlfriend are compelled to stop

 

Question 300: If your vehicle begins come hydroplane, you have to _____.

Correct Answer: alleviate your speed

 

Question 301: wild driving have the right to be defined as operating a vehicle in a manner the is most likely to________.

Correct Answer: endanger someone

 

Question 302: turn on your________ well in breakthrough of her maneuver to turn or readjust lanes.

Correct Answer: signal

 

Question 303: safety belts are designed_______.

Correct Answer: with an emergency locking mechanism

 

Question 304: when traveling top top rural streets at greater speeds, remember you will______.

Correct Answer: require a much longer stopping distance

 

Question 305: do not shot to drive more than__________hours in any one day.

Correct Answer: 8

 

Question 306. new pedestrian and school zone indications exist ~ above the roadway come warn motorists of an pull close crosswalk. They are_______.

Correct Answer: fluorescent yellow-green diamond-shaped

 

Question 307: Every 30,000 miles, __________.

Correct Answer: service the automatic transmission (if your auto has one)

 

Question 308: There have actually been enhancements to ABS including __________.

Correct Answer: an emergency help feature

 

Question 309: According come the NHTSA, the combination of __________ and also __________ reduces the threat of major crash-related head injury through 83 percent.

Correct Answer: front airbags, chair belts

 

Question 310: Check a rental auto for __________ prior to you leaving the lot.

Correct Answer: scratches and dents

 

Question 311: If parts are replaced once you have work excellent on your vehicle, __________.

Correct Answer: request the replaced parts be went back to you once you pick up your vehicle

 

Question 312: One of the most important things you must do prior to you leave the lot with a rental car is __________.

Correct Answer: examine the spare

 

Question 313: When quit by police, you should __________.

Correct Answer: remain in your vehicle unless the officer says otherwise

 

Question 314: Do not shot to drive more than __________ hours in any kind of one day.

See more: What Is 3/4 Plus 1/2 ? Add 1/2 And 3/4, Solve 1/2 + 3/4 As A Fraction

Correct Answer: 8

 

Question 315: One driving technique that could increase her fuel economic climate is come __________.

Correct Answer: avoid unnecessary idling

 

Conclusion

So over there you have actually it. All the iDriveSafely answers. For an even much better understanding, make sure to study properly so you have the right to pass the exam on the first try.